Su Deposu İzolasyon Temizlik Hizmeti
Su depolarının kullanım ömürleri farklıdır. Bu doğrultuda zamanla bakımlarının yapılması gerekmektedir. Depoların iç kısımlarının güncel durumlarısu deposu temizliği aşamasında belli olmaktadır. İçerisindeki su tahliye edildikten ve duvarlardaki tortu ve yosunlar temizlendikten sonra personel tarafından deponun ayrıntılı bir şekilde kontrol edilmesi gerekir. Meta ve beton su depolarına dikkat edilmesi gereken farklı özellikler mevcuttur.
Metal su depolarında iç kaplamanın durumu ölçülmelidir. Yapılan kontrollerde iç kaplamanın yıpranma oranı yüzde 30’lara ulaşmış ise boya içinin yeniden boyanması zorunludur. Bu durumda su deposu temizliği işlemlerinden sonra deponun içerisi epoksi boya ile yeniden boyanır. Burada boya işleminden sonra beklenecek olan süre önemlidir. Depoya doğrudan su basılmamalıdır. Boyanın tamamlanmasından sonra 7 gün geçmesi beklenilmeli ve sonradan kullanıma açılmalıdır. Beton su depolarında durum biraz farklıdır.
Beton su depolarının iç kısmı boya içermez ve burada kırılan, açılan, çatlayan yerler olup olmadığına bakılır. Su deposu içerisinde tespit edilen hasarlı alanlar özel harç ile onarılmalıdır. Harcın tam anlamıyla kuruması ve dayanıklı olması için en az bir hafta, en fazla iki hafta beklenilmelidir. Bu süreler geçirildikten sonra deponun kullanılması mümkündür.
İşlem Nasıl Yapılır ?
1. Deponuzdaki su özel su pompaları ile içerinde hiç su kalmayacak şekilde boşaltılır.
2. Deponuz tüm yüzeyleri tazyikli su tabancası ile temizlenir.
3. Daha sonra dezenfekte ilacı ile dezenfeksiyonu yapılır.
4. Tekrar tazyikli su tabancası ile temiz bir şekilde yakanır.
5. Daha sonra deponuzun Ph oranı ölçülerek en geç iki saat içerinde tarafınıza temiz bir şekilde teslim edilir.
6. Kullanılan dezenfekte ilacının sağlığa zararlı olmadığına dair analiz raporu bir ek ile bilgilerinize sunulur.
7. Temizlik esnasında apartmanınız susuz bırakılmaz.
8. Deponuza hijyenik kurallara uygun elbise, galoşlu, çizmeli ve boneli girilmektedir.